21 új fertőzöttet igazoltak, 6-an lélegeztetőgépen vannak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A koronavirus.gov.hu pénteki adatai szerint újabb 21 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírus-fertőzést. Összességében 4505 fertőződött meg eddig a vírussal.

Virusmaszk

Virusmaszk

Nem hunyt el újabb fertőzött, így a halottak száma 596 fő.

556 küzd jelenleg is a vírussal, akiknek 34%-a budapesti lakos. Az elhunytak 60%-át, a gyógyultak 45%-át is a fővárosban igazolták.

A friss hírek szerint 7 újabb gyógyultat regisztráltak, így 3353-an már felépültek a betegségből.

Jelenleg 73 kórházi kezelésre szorul, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.