A koronavirus.hu-ról

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Nyilatkozat

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavirus.hu oldal célja ellenőrzött, hiteles információk összegyűjtése a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Oldalunk nem azonos a Miniszterelnöki Kabinetiroda (1014 Budapest, Színház utca 1.) által kiadott, www.koronavirus.gov.hu internetes honlappal.

Az oldal célja

Az új vírus és a kialakult járvány új helyzetet teremtett szerte a világon. Az ezzel kapcsolatos összes ismeret azonban nem áll rendelkezésünkre, hiszen a kórokozót, azok mutációit, felépítését és működését menet közben ismerjük meg. 

Oldalunk célja, hogy ezeket a folyamatosan megjelenő új információkat egy helyre gyűjtse és közérthetően tálalja. Különös tekintettel a védekezés és megelőzés lehetőségeire.

Az új felfedezések mellett napi szinten közöljük a legfrissebb statisztikákat, grafikonokat, trendeket. A nemzetközi és hazai hírek mellett pedig külön figyelmet fordítunk a szomszédos országokban zajló eseményekre, az ottani intézkedésekre.

Forrásaink

Hiányzó források

Mivel oldalunk célja, hogy segítsen kiszűrni az egymásnak ellentmondó információk közül az esetleges valótlan, ellenőrizetlen állításokat, csak hiteles forrásokat dolgozunk fel.

  • Nem tudjuk közzétenni a kizárólag a közösségi média felületeken terjedő, ellenőrizhetetlen eredetű állításokat, információkat.
  • Nem tudjuk közzétenni a megkérdőjelezhető hitelességű weboldalak, blogok bejegyzéseit, ha nem támasztják őket alá más, hitelesnek tekintett források.