565 aktív fertőzött van hazánkban, 73 főt kórházban ápolnak

Ismét nőtt a magyarországi fertőzöttek száma – tette közzé ma reggeli cikkében a koronavirus.gov.hu. 21 újabb koronavírusos beteget azonosítottak, ezzel az összefertőzöttszám 4526.

Virusmaszk

Virusmaszk

A friss információk szerint 11 újabb gyógyultat tartanak számon, így már 3364 személy sikeresen felgyógyult a betegségből.

73 igényel kórházi kezelést, 6-an lélegeztetőgépen vannak.

A hivatalos adatok alapján elhunyt 1 beteg, ezzel összesen 597 halottról tudunk.

565 azoknak a száma, akik aktuálisan küzdenek a vírussal: az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a fővárosi lakos.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.