Továbbra sem nőtt az elhunytak száma, az aktív esetek 34%-a budapesti

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Ismét nőtt a hazai ismert fertőzöttek száma – adta hírül ma reggeli cikkében a koronavirus.gov.hu. 19 újabb igazolt eseteket találtak, ezzel az összefertőzöttszám már elérte a 4484 főt.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az elmúlt 24 órában 7 lábalt ki a betegségből, 3346 személy már gyógyultnak mondhatja magát.

Az aktív fertőzöttek száma 542, melynek 34%-a Budapesten él. Az elhunytak 60%-át, a gyógyultak 45%-át szintén a fővárosban regisztrálták.

Jelenleg 6-an vannak lélegeztetőgépen, 76 fő kap kórházi kezelést.

A hivatalos közlemény szerint nem hunyt el koronavírusos beteg, így a halottak száma továbbra is 596 fő.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.