530-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma, 3339 új gyógyultról tudunk

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A koronavirus.gov.hu szerdai közleménye szerint 9 újabb magyar állampolgár betegedett meg a koronavírus-fertőzés következtében. 4465 főre nőtt a hazai ismert fertőzöttek száma.

Virusmaszk

Virusmaszk

530 olyan személyt azonosítottak az országban, aki jelenleg is küzd a vírussal. Az aktív fertőzöttek 33%-át, az elhunytak 60%-át, a gyógyultak 45%-át Budapesten regisztrálták.

Nem vesztetette életét újabb beteg, így az elhunytak száma továbbra 596 fő.

Az aktuális statisztikák szerint 8 újabb gyógyultról tudunk, így 3339-en már felépültek a betegségből.

76 fő igényel kórházi kezelést, 6-an lélegeztetőgépen vannak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.