Friss adatok: elhunyt újabb 11 koronavírusos beteg, 1673 az aktív fertőzöttek száma

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb magyar állampolgárok szervezetében azonosították a koronavírus-fertőzést. A koronavirus.gov.hu ma reggel közzétett adatai szerint 26 új beteget azonosítottak, ezzel 3535 főre nőtt az eddigi összfertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma (akik jelenleg is küzdenek a vírussal) már 1673 fő. Az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 

Jelenleg 568 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 46-an vannak lélegeztetőgépen. 

Elhunyt újabb 11 koronavírusos beteg, ezzel a halottak eddigi száma 462 fő.

A aktuális statisztikák szerint 4 újabb gyógyultat regisztráltak, 1400-an már elhagyhatták el a kórházat.


Magyarországot eddig elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Azonban továbbra is fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

Különösen a Budapesten és a környező agglomerációban élők számára fontos, hogy továbbra is betartsák a korlátozásokat és ajánlásokat a tömeges járvány megfékezése érdekében, hiszen a legtöbben itt kapták el a fertőzést, és a halálos áldozatok döntő többsége is ebből a régióból került ki.

A vidéken bevezetett enyhítések ellenére rendkívül fontos, hogy az idősek ezután is maradjanak otthon; ha tehetik, ne mozduljanak ki, és feltétlenül kerüljék a tömeget. A bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását bízzák ismerősökre, rokonokra, vagy kérjék a helyi önkormányzat segítségét.