Már 1396-an meggyógyultak, 3 újabb halálos áldozatról tudunk

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3509 főre nőtt a hazánkban eddig beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu ma reggeli cikke.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktiv fertőzöttek száma 1662 fő.

Az adatközlés újabb 3 elhunytról számol be, ezzel az eddigi halottszám 451 főre emelkedett.

562 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban, ebből 47 személy szorul lélegeztetőgépes ellátásra. 1396 gyógyult személyt tartanak nyilván.

Az aktív fertőzöttek 56%-a, az eddigi elhunytak 78%-a és a gyógyultak 61%-a Budapesten vagy Pest megyében él.

Az összfertőzöttszám megoszlása megyékre lebontva ezen az oldalon tekinthető meg.


Magyarországot eddig elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Azonban továbbra is fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

Különösen a Budapesten és a környező agglomerációban élők számára fontos, hogy továbbra is betartsák a korlátozásokat és ajánlásokat a tömeges járvány megfékezése érdekében, hiszen a legtöbben itt kapták el a fertőzést, és a halálos áldozatok döntő többsége is ebből a régióból került ki.

A vidéken bevezetett enyhítések ellenére rendkívül fontos, hogy az idősek ezután is maradjanak otthon; ha tehetik, ne mozduljanak ki, és feltétlenül kerüljék a tömeget. A bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását bízzák ismerősökre, rokonokra, vagy kérjék a helyi önkormányzat segítségét.