Meghalt újabb 1 beteg, az aktív fertőzöttek 38%-a budapesti

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

4123-ra emelkedett az ismert fertőzöttek száma – tette közzé csütörtök reggeli cikkében Magyarország Kormányának hivatalos oldala. 9 újabb igazolt esetet azonosítottak.

Virusmaszk

Virusmaszk

Jelenleg 182 kórházi kezelésre szorul, 13-an vannak lélegeztetőgépen.

906 olyan állampolgár él Magyarországon, aki jelenleg is küzd a vírussal. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti.

A hivatalos adatok szerint meghalt újabb 1 beteg, ezzel az országban igazolt halottak száma elérte a 577 főt.

22 újabb gyógyultat regisztráltak, így 2640-en már kilábaltak a betegségből.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlása itt megtekinthető.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.