Újabb 11 fertőzöttet azonosítottak, az eddigi elhunytak száma 559

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb 11 magyar állampolgár betegedett meg a koronavírus-fertőzés által. A koronavirus.gov.hu szombat reggeli cikke szerint 4064 főre nőtt az összfertőzöttszám. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív fertőzöttek száma újra csökkent, 40%-uk fővárosi lakos. Az elhunytak 60%-át, a gyógyultak 48%-át szintén Budapesten igazolták.

A gyógyultak száma az elmúlt 24 órában 2476-re bővült, újabb 29 fő lábalt ki a betegségből.

Jelenleg 283 beteget kórházban látnak el, közülük 20-an szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

559 főre emelkedett a halottak száma, 4 új elhunytat tartanak nyilván.

Az igazolt fertőzöttek megyék szerinti megoszlását idekattintva megtekintheti.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Azonban továbbra is fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

Habár már Budapesten és Pest megyében is hatályát vesztette a kijárási korlátozás, fontos, hogy továbbra is betartsák az ajánlásokat a járvány megfékezése érdekében, hiszen a legtöbben itt kapták el a fertőzést, és a halálos áldozatok döntő többsége is ebből a régióból került ki.

Az országban bevezetett enyhítések ellenére rendkívül fontos, hogy az idősek ezután is maradjanak otthon; ha tehetik, ne mozduljanak ki, és feltétlenül kerüljék a tömeget. A bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását bízzák ismerősökre, rokonokra, vagy kérjék a helyi önkormányzat segítségét.