Friss számok: elhunyt újabb 3 koronavírusos beteg, jelenleg 1659 az aktív fertőzöttek száma

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb magyar állampolgároknál állapították meg a koronavírus-fertőzést. A koronavirus.gov.hu ma reggel közölt cikke szerint 43 új beteget azonosítottak, ezzel 3641 főre nőtt az eddigi összfertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma (akik jelenleg is küzdenek a vírussal) 1659 fő. Az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 

Elhunyt újabb 3 koronavírusos beteg, ezzel a halottak eddigi száma 473 fő.

Jelenleg 510 fő igényel kórházi kezelést, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

A aktuális statisztikák szerint 55 újabb gyógyultat regisztráltak, 1509-en pedig már elhagyhatták a kórházat.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Azonban továbbra is fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

Habár már Budapesten és Pest megyében is hatályát vesztette a kijárási korlátozás, fontos, hogy továbbra is betartsák az ajánlásokat a járvány megfékezése érdekében, hiszen a legtöbben itt kapták el a fertőzést, és a halálos áldozatok döntő többsége is ebből a régióból került ki.

Az országban bevezetett enyhítések ellenére rendkívül fontos, hogy az idősek ezután is maradjanak otthon; ha tehetik, ne mozduljanak ki, és feltétlenül kerüljék a tömeget. A bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását bízzák ismerősökre, rokonokra, vagy kérjék a helyi önkormányzat segítségét.