4 újabb haláleset, 1000 fölött a felgyógyultak száma

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb magyar állampolgárok szervezetében azonosították a koronavírus-fertőzést. A koronavirus.gov.hu ma reggeli adatközlése szerint 3313 főre nőtt az eddigi összfertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma (az összfertőzöttszámból kivonjuk az eddig elhunytak és felgyógyultak számát) jelenleg 1881 fő, tehát tovább csökkent. Az aktív esetek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 56%-a budapesti vagy Pest megyei.

Elhunyt újabb 4 koronavírusos beteg, ezzel a járvány halottainak eddigi száma 425.

A aktuális statisztikák szerint elérte az 1007-et a gyógyultnak nyilvánítottak száma.

746 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak jelenleg kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.


Magyarországot eddig elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Azonban továbbra is fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

Különösen a Budapesten és a környező agglomerációban élők számára fontos, hogy továbbra is betartsák a korlátozásokat és ajánlásokat a tömeges járvány megfékezése érdekében, hiszen a legtöbben itt kapták el a fertőzést, és a halálos áldozatok döntő többsége is ebből a régióból került ki.

A vidéken bevezetett enyhítések ellenére rendkívül fontos, hogy az idősek ezután is maradjanak otthon; ha tehetik, ne mozduljanak ki, és feltétlenül kerüljék a tömeget. A bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását bízzák ismerősökre, rokonokra, vagy kérjék a helyi önkormányzat segítségét.