812 koronavírusos van kórházban, 8-an elhunytak, az aktív fertőzöttek száma 1917

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – derült ki a koronavirus.gov.hu vasárnap reggeli cikkéből. 3263 főre nőtt az eddigi összefertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma (akik jelenleg is a vírussal küzdenek) a friss adatok alapján 1917. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 

Jelenleg 812 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen. 933 személy gyógyult fel a betegségből.

Meghalt újabb 8 koronavírusos beteg, így a halottak száma már 413.


Magyarországot eddig elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Azonban továbbra is fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

Különösen a Budapesten és a környező agglomerációban élők számára fontos, hogy továbbra is betartsák a korlátozásokat és ajánlásokat a tömeges járvány megfékezése érdekében, hiszen a legtöbben itt kapták el a fertőzést, és a halálos áldozatok döntő többsége is ebből a régióból került ki.

A vidéken bevezetett enyhítések ellenére rendkívül fontos, hogy az idősek ezután is maradjanak otthon; ha tehetik, ne mozduljanak ki, és feltétlenül kerüljék a tömeget. A bevásárlást és a gyógyszerek kiváltását bízzák ismerősökre, rokonokra, vagy kérjék a helyi önkormányzat segítségét.