1474 újabb fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak 41%-a budapesti

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A koronavirus.gov.hu vasárnapi közleménye szerint újabb 1474 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírust (COVID-19). Összesen 46 290  fertőződött meg eddig a vírussal.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az elmúlt 24 órában 508 újabb személy lábalt ki a betegségből, ezzel 14 088-ra emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív esetek száma 31 060, melynek 31%-a fővárosi lakos. Az elhunytak 41%-a, a gyógyultak 30%-a szintén budapesti.

Jelenleg 1712 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 179-en vannak lélegeztetőgépen. 

1142 főre nőtt az elhunytak száma, 33 új halottat azonosítottak.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. A maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is kötelező. 23 óra után a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek zárva vannak.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.