1791-el nőtt a fertőzöttek száma, újabb 446 gyógyultról tudunk

Újabb 1791 magyar állampolgár betegedett meg a koronavírus-fertőzés által. A koronavirus.gov.hu szombat reggeli cikke szerint 44 816 főre nőtt az összefertőzöttszám. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív fertőzöttek száma 30 127-re nőtt, 32%-uk Budapesten él. Az elhunytak 42%-át, a gyógyultak 30%-át szintén a fővárosban azonosították.

A gyógyultak száma az elmúlt 24 órában 13 580-ra bővült, újabb 446 fő lábalt ki a betegségből.

Jelenleg 1693 ember kórházi ellátásra szorul, akik közül 185-en lélegeztetőgépen vannak.

1109 főre emelkedett az elhunytak száma, 24 új halottat regisztráltak.

A fertőzöttek aktuális megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. A maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is kötelező. 23 óra után a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek zárva vannak.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.