10280-ra nőtt az aktív esetek száma, 9 új halottat azonosítottak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb 710 magyar állampolgár betegedett meg koronavírus-fertőzés által. A koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli cikke szerint 15170 főre nőtt az összfertőzöttszám. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Jelenleg 328 fő kórházi kezelésre szorul, 21-en vannak lélegeztetőgépen.

10280 olyan állampolgár él Magyarországon, aki jelenleg is küzd a vírussal. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti.

A hivatalos adatok szerint meghalt újabb 9 beteg, ezzel az országban igazolt halottak száma elérte a 663 főt.

74 újabb gyógyultat azonosítottak, így 4227-en már kilábaltak a betegségből.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön köteles mindenki maszkot viselni.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.