Az elhunytak száma változatlanul 597 fő, 25 új gyógyultról tudunk

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

9 új koronavírusos beteget tartanak számon Magyarországon, így a mai nappal 4535 főre nőtt az összefertőzöttszám - derült ki Magyarország Kormányának hivatalos tájékoztatójából.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma a friss hírek alapján 549. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti.

Jelenleg 71 koronavírussal fertőzött beteg kórházban van, akik közül 7 fő igényel lélegeztetőgépes ellátást.

25 új gyógyultat regisztráltak, így már 3389-en kilábaltak a betegségből.

Az elhunytak száma változatlanul 597 fő az országban.

A fertőzöttek aktuális megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.