742 aktív fertőzött van az országban, 2 új halottról tudunk

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb 10 magyar állampolgár betegedett meg a koronavírus-fertőzés következtében. Magyarország Kormányának friss tájékoztatása szerint ezzel 4220 főre emelkedett az összfertőzöttszám. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Jelenleg 131 kórházi kezelésre szorul, akik közül 6-an vannak lélegeztetőgépen.

742 olyan személy él országban, aki jelenleg is küzd a vírussal. Az aktív fertőzöttek 38%-át, az elhunytak 60%-át, a gyógyultak 47%-át Budapesten igazolták.

A hivatalos adatok szerint 2-en hunytak el az elmúlt 24 órában, ezzel összesen 591 halottról tudunk.

2 újabb gyógyultat tartanak számon, így 2887-en már kilábaltak a betegségből.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.