Újabb 7 fővel nőtt a gyógyultak száma, 157 főt kórházban kezelnek

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Magyarország Kormányának hivatalos oldala szerint 9 új koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, ezzel 4166 főre emelkedett a fertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Jelenleg még 157 koronavírusos beteg fekszik kórházban, ebből 8-an vannak lélegeztetőgépen.

1 újabb magyar állampolgárt vesztettünk el, így 587-re nőtt a hazai elhunytak száma.

A közlemény szerint 2721-en épültek fel eddig a betegségből, újabb 7 személy gyógyultnak mondhatja magát.

858 azoknak a száma, akik aktuálisan küzdenek a vírussal, 39%-uk Budapesten él. Az elhunytak 60%-át, a gyógyultak 48%-át a fővárosban azonosították.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.