573-ra emelkedett a halottak száma, 183 főt kórházban kezelnek

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb 5 magyar állampolgár betegedett meg a koronavírus-fertőzés által. A koronavirus.gov.hu kedd reggeli cikke szerint 4107 főre nőtt az összefertőzöttszám. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív fertőzöttek száma újra csökken, 39%-uk Budapesten él. Az elhunytak 60%-át, a gyógyultak 48%-át szintén a fővárosban azonosították.

A gyógyultak száma az elmúlt 24 órában 2600-ra bővült, újabb 10 fő lábalt ki a betegségből.

Jelenleg 183 ember kórházi ellátásra szorul, akik közül 14-en lélegeztetőgépen vannak.

573 főre emelkedett az elhunytak száma, 1 új halottat regisztráltak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlása itt megtekinthető.


Magyarországot elkerülték a tömeges megbetegedések a szükséges óvintézkedéseknek köszönhetően - rendszeres kézmosás, közösségi távolságtartás, otthoni munkavégzésre átállás -, ezért nem robbant be hazánkban a járvány.

Habár fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma hazánkban, a koronavírus még most is jelen van. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség – a helyzetnek megfelelő új intézkedések kerültek bevezetésre. Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, azonban továbbra is köteles mindenki maszkot viselni.