696 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 128 beteg

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A koronavirus.gov.hu keddi közleménye szerint újabb 696 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírust (COVID-19). Összesen 344 352  fertőződött meg eddig a vírussal.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az elmúlt 24 órában 5 880 újabb személy lábalt ki a betegségből, ezzel 209 852-re emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív esetek száma 123 647.

Jelenleg 5 005 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 356-an vannak lélegeztetőgépen. 

10 853 főre nőtt az elhunytak száma, 128 új halottat azonosítottak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


Magyarország eddig minden hazánkba érkezett vakcinát felhasznált, hétfő estig összesen már 78 579 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint 6642 idősotthonban lakó és dolgozó. 

A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan nő. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás

November 11-től a kormány újabb védelmi intézkedéseket vezetett be. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe. Minden gyülekezés, illetve mindennemű rendezvény megtartása tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani, a szabadidős létesítmények használata tilos.

Az egyetemek és főiskolák, emellett az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendre térnek át. Magán és családi rendezvények 10 főig tarthatók meg. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, de ezentúl a 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein is közelező a maszkviselés.