1 419 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 77 beteg

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

1 419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – jelent meg a koronavirus.gov.hu hétfői cikkében. A mai nappal 343 656 főre nőtt az összfertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma a mai nappal 128 959 főre emelkedett. 

Jelenleg 5 065 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az elmúlt 24 órában 6 036 újabb gyógyultat regisztráltak, ezzel már 203 972-en épültek fel a betegségből.

Elhunyt újabb 77 koronavírusos beteg, összesen 10 725 halottról tudunk.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan nő. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás

November 11-től a kormány újabb védelmi intézkedéseket vezetett be. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe. Minden gyülekezés, illetve mindennemű rendezvény megtartása tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani, a szabadidős létesítmények használata tilos.

Az egyetemek és főiskolák, emellett az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendre térnek át. Magán és családi rendezvények 10 főig tarthatók meg. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, de ezentúl a 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein is közelező a maszkviselés.