Újabb 6 212 fertőzöttről tudunk, 7 812 főt kórházban ápolnak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A koronavirus.gov.hu közleménye szerint 6 212 újabb magyar állampolgár betegedett meg a koronavírus-fertőzés következtében, ezzel már 238 056 főre nőtt a hazai ismert fertőzöttek száma.

Virusmaszk

Virusmaszk

164 018 olyan személyt azonosítottak az országban, aki jelenleg is küzd a vírussal. Az aktív fertőzöttek 20%-át, az elhunytak 22%-át, a gyógyultak 25%-át Budapesten regisztrálták.

Életét vesztette újabb 189 beteg, ezzel az elhunytak eddigi száma 5 513 fő.

Az aktuális adatok szerint 1 492 újabb gyógyultról tudunk, így 68 525-en már felépültek a betegségből.

7 812 fő igényel kórházi kezelést, 639-en lélegeztetőgépen vannak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson id


A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan nő. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás

November 11-től a kormány újabb védelmi intézkedéseket vezetett be. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe. Minden gyülekezés, illetve mindennemű rendezvény megtartása tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani, a szabadidős létesítmények használata tilos.

Az egyetemek és főiskolák, emellett az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendre térnek át. Magán és családi rendezvények 10 főig tarthatók meg. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, de ezentúl a 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein is közelező a maszkviselés.