7 512 fő igényel kórházi kezelést, az aktív fertőzöttek száma 124 259

Újabb 4440 magyar állampolgár betegedett meg a koronavírus-fertőzés által. A koronavirus.gov.hu péntek reggeli cikke szerint 165 901 főre nőtt az összfertőzöttszám. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív fertőzöttek száma 124 259-re nőtt, 23%-uk Budapesten él. Az elhunytak 26%-át, a gyógyultak 27%-át szintén a fővárosban azonosították.

A gyógyultak száma az elmúlt 24 órában 38 074-re bővült, újabb 1729 fő lábalt ki a betegségből. 

Jelenleg 7 512-en kórházi ellátásra szorulnak, akik közül 604-en lélegeztetőgépen vannak.

3568 főre emelkedett az elhunytak száma, 96 új halottat regisztráltak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan nő. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás

November 11-től a kormány újabb védelmi intézkedéseket vezetett be. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe. Minden gyülekezés, illetve mindennemű rendezvény megtartása tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani, a szabadidős létesítmények használata tilos.

Az egyetemek és főiskolák, emellett az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendre tértek át. Magán és családi rendezvények 10 főig tarthatók meg. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, de ezentúl a 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein is közelező a maszkviselés.