91 új halottat regisztráltak, 7477 főt kórházban ápolnak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Ismét jelentősen nőtt a hazai ismert fertőzöttek száma – jelentette be kedd reggeli cikkében a koronavirus.gov.hu. 5203 újabb igazolt esetet azonosítottak, ezzel az összfertőzöttszám már 152 659 fő.

Virusmaszk

Virusmaszk

7477 koronavírusos beteg kórházban fekszik, akik közül 576 fő szorul lélegeztetőgépes ellátásra.

91 újabb beteg vesztette életét, ezzel 3281-re nőtt a vírus általi halálozások száma.

A tájékoztatás szerint 34 185-en már felépültek a betegségből, újabb 175 gyógyultat regiszráltak.

115 193 fő küzd jelenleg is a vírussal, akiknek 23%-a budapesti lakos. Az elhunytak 26%-át, a gyógyultak 26%-át is a fővárosban igazolták.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan nő. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás

November 11-től a kormány újabb védelmi intézkedéseket vezetett be. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe. Minden gyülekezés, illetve mindennemű rendezvény megtartása tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani, a szabadidős létesítmények használata tilos.

Az egyetemek és főiskolák, emellett az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendre térnek át. Magán és családi rendezvények 10 főig tarthatók meg. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, de ezentúl a 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein is közelező a maszkviselés.