4836 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, 1324 új gyógyultról tudunk

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

4836 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – jelent meg a koronavirus.gov.hu szombat reggeli cikkében. A mai nappal 136 723 főre nőtt az összefertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma a friss adatok alapján már elérte a 102 607 főt. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 27%-a, a gyógyultak 27%-a budapesti.

Jelenleg 7029 koronavírussal fertőzött beteg kórházban van, akik közül 531 fő igényel lélegeztetőgépes ellátást.

Az elmúlt 24 órában 1324 újabb gyógyultat regisztráltak, így már 31 126-an kilábaltak a betegségből.

Meghalt újabb 107 beteg, ezzel a halottak eddigi száma 2990.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan nő. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás

November 11-től a kormány újabb védelmi intézkedéseket vezetett be. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe. Minden gyülekezés, illetve mindennemű rendezvény megtartása tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani, a szabadidős létesítmények használata tilos.

Az egyetemek és főiskolák, emellett az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendre térnek át. Magán és családi rendezvények 10 főig tarthatók meg. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, de ezentúl a 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein is közelező a maszkviselés.