2596-ra nőtt a halottak száma, az aktív esetek 24%-a budapesti

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb 4140 magyar állampolgár betegedett meg koronavírus-fertőzés által. A koronavirus.gov.hu kedd reggeli cikke szerint 118 918 főre nőtt az összfertőzöttszám. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Jelenleg 6153 fő kórházi kezelésre szorul, 461-en vannak lélegeztetőgépen.

27 585 olyan állampolgár él Magyarországon, aki jelenleg is küzd a vírussal. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 28%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti.

A hivatalos adatok szerint meghalt újabb 103 beteg, ezzel az országban igazolt halottak száma elérte a 2596 főt.

1434 újabb gyógyultat azonosítottak, így 27 585-an már kilábaltak a betegségből.

A fertőzöttek aktuális megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan nő. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. A maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is kötelező. 23 óra után a vendéglátóhelyek zárva vannak, már ezeken a helyeken is kötelező maszkot viselni. 

A kormány ismét bevezette a rendkívüli jogrendet. November 4-től a rendezvényeken (színház, mozi és sportesemény) minden harmadik helyen lehet csak ülni. A szórakozóhelyeket bezárták, emellett éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lépett életbe.