1173-ra nőtt a halottak száma, 1896 főt kórházban ápolnak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Magyarország Kormányának hivatalos oldala szerint 1478 új koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, ezzel 47 768 főre emelkedett a fertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Jelenleg még 1896 koronavírusos beteg fekszik kórházban, ebből 188-an vannak lélegeztetőgépen.

31 újabb magyar állampolgárt vesztettünk el, ezzel 1173-ra nőtt az elhunytak száma.

A közlemény szerint 224-en épültek fel eddig a betegségből, újabb 14 312 személy gyógyultnak mondhatja magát.

32 283 azoknak a száma, akik aktuálisan küzdenek a vírussal, 31%-uk Budapesten él. Az elhunytak 40%-át, a gyógyultak 30%-át a fővárosban azonosították.

A fertőzöttek aktuális megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. A maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is kötelező. 23 óra után a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek zárva vannak.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.