11-gyel nőtt a gyógyultak száma, 693 főt kórházban ápolnak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Ismét jelentősen nőtt a hazai ismert fertőzöttek száma – jelentette hétfő reggeli cikkében a koronavirus.gov.hu. 702 újabb igazolt esetet azonosítottak, ezzel az összfertőzöttszám már 24 716 fő.

Virusmaszk

Virusmaszk

693 koronavírusos beteg kórházban fekszik, akik közül 44 fő szorul lélegeztetőgépes ellátásra.

13 újabb beteg vesztette életét, ezzel 749-re nőtt a vírus általi halálozások száma.

A tájékoztatás szerint 11-en már felépültek a betegségből, újabb 5152 gyógyultat regiszráltak.

18 815 fő küzd jelenleg is a vírussal, akiknek 37%-a budapesti lakos. Az elhunytak 54%-át, a gyógyultak 39%-át is a fővárosban igazolták.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. A maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is kötelező. 23 óra után a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek zárva vannak.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.