Már 4240-en felgyógyultak, 29 fő lélegeztetőgépen van

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

941 új koronavírusos beteget tartanak számon Magyarországon, így a mai nappal 16111 főre nőtt az összfertőzöttszám - derült ki Magyarország Kormányának hivatalos tájékoztatójából.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma a friss hírek alapján 11202. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 41%-a budapesti.

Jelenleg 374 koronavírussal fertőzött beteg kórházban van, akik közül 29 fő igényel lélegeztetőgépes ellátást.

13 új gyógyultat regisztráltak, így már 4240-en kilábaltak a betegségből.

Meghalt újabb 6 fő, ezzel a hazánkban azonosított halottak száma 669.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön köteles mindenki maszkot viselni.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.