844-gyel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, 5 újabb beteg elhunyt

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – derült ki a koronavirus.gov.hu hétfő reggeli cikkéből. 844 új beteget azonosítottak, így a mai nappal 13153 főre nőtt az eddigi összfertőzöttszám.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma (akik jelenleg is a vírussal küzdenek) a friss adatok alapján már elérte a 8394-t. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti.

Jelenleg 287 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. 

Az elmúlt 24 órában 48 újabb gyógyultat regisztráltak, összesen 4117 személy gyógyult ki a betegségből.

Meghalt újabb 5 koronavírusos beteg, ezzel a halottak száma már elérte a 642 főt.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön köteles mindenki maszkot viselni.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.