484 újabb fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak 58%-a budapesti

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A koronavirus.gov.hu közleménye szerint 484 új koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, ezzel már 12 309 főre nőtt a hazai ismert fertőzöttek száma.

Virusmaszk

Virusmaszk

Jelenleg még 282 koronavírusos beteg fekszik kórházban, ebből 16-an vannak lélegeztetőgépen.

4 újabb magyar állampolgárt vesztettünk el, ezzel 637-re nőtt az elhunytak száma.

A friss hírek szerint 11 újabb gyógyultat regisztráltak, így 4069-en már felépültek a betegségből.

7603 azoknak a száma, akik aktuálisan küzdenek a vírussal, 43%-uk Budapesten él. Az elhunytak 58%-át, a gyógyultak 42%-át a fővárosban azonosították.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


A koronavírus-járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik. Fennáll a veszélye, hogy bárki, az ország bármely területén megfertőződjön, hiszen a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma.

A fertőzés terjedésének megakadályozása miatt továbbra is fontos a rendszeres kézmosás és a közösségi távolságtartás. Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön köteles mindenki maszkot viselni.

98 nap után véget ért a veszélyhelyzet az országban, ugyanakkor életbe lépett a járványügyi készültség. Európában elkezdődött a járvány második hulláma, ezért a kormány szeptember 1-jétől ismét szigorította a külföldről való beutazás feltétételeit.