A svéd turistáktól tart több európai ország

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Nincs egészségügyi indoka a svédek kizárásának, ha a koronavírus-járványon túljutó balti országok megnyitják a határaikat. Ez politikai döntés lenne – jelentette ki kedden Ann Linde svéd külügyminiszter.

Virusmaszk

Virusmaszk

Miközben több európai ország a nyár elején enyhíteni akar az utazási korlátozásokon, az észak-európai térségben több ország amiatt aggódik, hogy a svéd turisták beengedése az új fertőzések kockázatának növekedésével járhat – írja az MTI.

Svédországban több mint négyezren haltak bele a koronavírus okozta betegségbe, ami közel négyszerese a skandináv országok összesített adatának. Stockholmban, a fővárosban a legsúlyosabb a helyzet. A többi országétól eltérő, szigorú közösségi korlátozások helyett az állampolgárok belátására alapozó svéd járványkezelési modell megítélése ellentmondásos, csak hosszabb távon fog látszódni, hogy összességében sikeresnek bizonyul-e.

A legújabb hír az utazásokkal kapcsolatban az, hogy Ciprus bejelentette: nem engedélyezi a közvetlen légi járatokat Svédországból, amikor június 9-én megnyitja határait. Norvégia, Dánia és Finnország ezzel szemben megkapta az engedélyt. A hír élénk érdeklődést váltott ki a svéd médiában.

A teljes cikk elolvasható az index.hu oldalán, idekattintva.