Perdöntő bizonyíték érkezett: Kína hazudott a koronavírusról

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Egy kínai kutató 2019. december 28-án töltötte fel a Covid csaknem teljes szekvenciáját a Nemzeti Egészségügyi Intézet által működtetett amerikai adatbázisba, két héttel azelőtt, hogy Peking megosztotta a vírus szekvenciáját a világgal - derült ki az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának dokumentumaiból, írja a Wall Street Journal.

Virusmaszk

Virusmaszk

Amikor Peking 2020. január 11-én megosztotta a SARS-CoV-2 szekvenciáját az Egészségügyi Világszervezettel, két teljes hét telt el azóta, hogy a vírus szekvenálását a pekingi Institute of Pathogen Biology kutatója elvégezte, amely a Kínai Kommunista Párthoz (KKP) és a Népi Felszabadító Hadsereghez kötődő, államilag támogatott Chinese Academy of Medical Sciences egyik részlege. Ez a két hét döntő időszakot jelent a világjárvány kialakulásában, mivel a nemzetközi egészségügyi közösség igyekezett felmérni és reagálni a növekvő vírusveszélyre.

A kínai kutató, aki decemberben feltöltötte a vírus szekvenciáját, Dr. Lili Ren, nem válaszolt a WSJ-nek az üggyel kapcsolatban. 2019 végén a tudósok világszerte versenyt futottak, hogy megértsék a halálos betegséget. Ebben az időszakban a kínai tisztviselők a kínai Vuhanban kitört betegséget még mindig ismeretlen vírusos tüdőgyulladásként tálalták a világnak.

A teljes cikk elérhető a portfolio.hu-n, idekattintva »