USA: utazási korlátozásokat vetnének ki Kínára egy rejtélyes vírus miatt

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Öt republikánus szenátor Marco Rubio vezetésével arra kérte Joe Bident, hogy tiltsa be az Egyesült Államok és Kína közötti utazást – számolt be a South China Morning Post angol nyelvű hongkongi hírportál. A politikusok azért fordultak az adminisztációhoz, mivel jelentősen megugrott egy új, feltehetően Kínából származó légúti megbetegedéssel kezelt páciensek száma a tengerentúlon. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Az új vírus körüli feszültségek egyre fokozódnak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt héten Kínához fordult, több információt kérve az ázsiai hatalomtól egy, a gyermekek körében előforduló, eddig még nem diagnosztizált tüdőgyulladásról szóló jelentés miatt. A kínai egészségügyi vezetők nem észleltek szokatlan vagy új kórokozókat – közölték akkor a kínai hatóságok.

A héten a tajvani hatóságok ugyanakkor azt tanácsolták az időseknek, nagyon fiataloknak és a gyenge immunrendszerrel rendelkezőknek, hogy kerüljék a Kínába történő utazást. 

A Reuters hírügynökség információi szerint a légúti megbetegedések számának növekedése összefüggésben lehet a koronavírus-járvány miatti korlátozások tavaly decemberi feloldásával. Kína idén készül az első teljes, korlátozásmentes téli szezonjára.

A teljes cikk elérhető a magyarnemzet.hu-n, idekattintva »