Többször is igazolták a koronavírus jelenlétét

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Több tízezren keresték fel háziorvosukat hazánkban influenzaszerű megbetegedés és akut légúti fertőzés miatt a 44. héten. A felnőttek és a gyermekek körében is sok a panaszos.

Virusmaszk

Virusmaszk

Továbbra is sok beteg van hazánkban, a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint október 30. és november 5. között 10 ezer 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt és 125 ezer 500-an keresték fel háziorvosukat akut légúti fertőzés tüneteivel. Csongrád-Csanádban az orvoshoz fordult betegek 100 ezer lakosra becsült száma az influenzaszerű megbetegedés kapcsán 80, míg az akut légúti fertőzés esetében 1617 volt.

A központ közleménye szerint az influenzaszerű megbetegedés a 15 és 34 év közötti fiatal felnőttek, valamint a 35-59 évesek körében volt jellemző, a 0-14 év közötti gyermekeket és a 60 év felettieket körülbelül egyformán érintette. Az akut légúti fertőzés viszont már inkább a gyermekeknél fordult elő, ők a betegek csaknem 42 százalékát alkották. Ezt követően a fiatal felnőtteket és a 35-59 év közöttieket érintette a betegség, a legkevesebb panaszos a 60 éven felüliek korcsoportjában volt.

A 44. naptári héten összesen 181 betegtől érkezett légúti minta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába, ahol 5 mintából nem mutatták ki a légúti vírust, viszont 38 esetben a koronavírust igazolták.

A teljes cikk elérhető a delmagyar.hu-n, idekattintva »