Csökkent a fertőzöttek aránya a szlovák tesztelés második körében

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Jelentősen csökkent a kiszűrt fertőzöttek száma és aránya a koronavírus-tesztelés hétvégi, második fordulójában Szlovákiában az előző hétvégén tartott teszteléshez képest – jelentette be Igor Matovic szlovák miniszterelnök Pozsonyban, kormánya több tagjával közösen tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az MTI beszámolója szerint a hétvégi második tesztelési fordulón, amelyen úgynevezett antigén teszteket használtak, 2 millió 44 ezer személy vett részt. Közöttük 13 509 fertőzöttet találtak, ami 0,66 százalékot jelent. A hétfőn közzétett adatok szerint a fertőzöttek aránya az előző koronavírus-tesztelés során kimutatott számokhoz képest 58 százalékos csökkenést mutatott.

Igor Matovic, aki az ország történetének „legnagyobb és legfontosabb” műveletének nevezte a tesztelést, úgy vélekedett, hogy az sikeres volt. Ezt azzal indokolta, hogy jelentősen csökkent a kiszűrt fertőzöttek száma, ami azt jelzi, hogy a fertőzöttek jelentős részét már sikerült kiszűrni és a karanténintézkedések által elkülöníteni.

Matovic ugyanakkor óvatosságra intett, mert mint mondta: az országra nagyon nehéz téli hónapok várnak. Hozzátette azonban, hogy a kormánynak a tesztelés formájában „erős fegyver” van a kezében.

A teljes cikk a 24.hu oldalán olvasható, idekattintva.