Örülnek a pedagógusok az iskolazárnak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Azon túl, hogy este nyolcra mindenkinek haza kell érnie, a felsőoktatási intézmények, akárcsak a középiskolák, ismét mind áttérnek a digitális tanrendre. A kollégiumok bezárnak, ugyanakkor a bölcsődék, az óvodák és általános iskolák a tizennégy év alatti diákok számára nyitva maradnak.

Virusmaszk

Virusmaszk

"Határozottan örülünk a bejelentésnek, hogy szerdától bezárják a középiskolákat. Az oktatás digitális térbe helyezését rendkívül fontos lépésnek tartjuk a járvány megelőzése szempontjából" – mondta el az Indexnek Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke.

Ők testületileg már szeptemberre követelték a pedagógusok, és velük együtt az összes oktatásban dolgozó szakember széles körű tesztelését.

Mert ha ez már akkor megtörténik, valószínűleg kevesebb kolléga és diák betegszik meg – érvel a szakember, aki a PSZ képviseletében azért is üdvözli a digitális átállást, mert a középiskolások szerintük már alkalmasak arra, hogy otthonról, online végezzék el iskolai feladataikat, ahogy ezt tették az első tavaszi hullám alatt.

A teljes cikk az index.hu oldalán olvasható, idekattintva.