A WHO nem támogat semmilyen korlátozást, le- és bezárást vagy távolságtartást

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Világszerte számos ország hozott lezárásokra, bezárásokra, távolságtartásra vonatkozó döntést a koronavírus terjedésének megfékezésére, csakhogy ennek rendkívül káros hatásai voltak, amire az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is felhívta a figyelmet.

Virusmaszk

Virusmaszk

Nem támogatjuk, hogy a rengeteg korlátozás, lezárás legyen a vírus elleni védekezés elsődleges eszköze, és erre felhívjuk a világ vezetőinek a figyelmét is – mondta David Nabarro, a WHO koronavírusügyi megbízottja Andrew Neilnek, a The Spectator újságírójának.

Nabarro hozzátette, a WHO szerint kizárólag akkor indokoltak a lezárások, ha a vezetők időt akarnak nyerni az újjászervezésre, az erőforrások egyensúlyának helyreállítására, a kimerült egészségügyi dolgozók védelmére, más esetben nem.

A WHO megbízottja rámutatott, hogy a rengeteg korlátozás pusztító hatással volt a társadalomra, gazdaságra, melynek következtében felütötte a fejét a szegénység, az éhínség, munkanélküliség, amely kiemelkedően érinti a turizmust.

Nabarro szerint jobb rendszert kell kialakítani. „Együtt kell dolgozni, tanulni a másiktól, miközben nem szabad megfeledkezni róla, hogy a korlátozásoknak csak egy következménye van: a szegény embereket borzasztóan szegénnyé teszi” – tette hozzá.

A teljes cikk elolvasható az index.hu oldalán, idekattintva.