Napi 20 ezer fertőzéstől tart Németországban Angela Merkel

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Felszökhet a húszezer körüli szintre az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2) fertőzöttek naponta regisztrált száma Németországban, ha nem fékezik meg a járvány újabb hullámát - figyelmeztetett hétfőn Angela Merkel német kancellár a Bild című lap szerint.

Virusmaszk

Virusmaszk

A kormányfő a pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőségének online értekezletén kifejtette, hogy számításai szerint az eddigi csúcsérték több mint háromszorosára, 19 200-ra emelkedhet a napi új igazolt SARS-Cov-2-fertőzöttek száma, ha nem törik meg az utóbbi hetekben kibontakozott trendeket.

Közbe kell lépni, a vírus terjedését sürgősen meg kell gátolni, és "ki kell jelölni a prioritásokat: működésben kell tartani a gazdaságot és nyitva kell tartani az iskolákat és óvodákat" - húzta alá Angela Merkel a Bild hírportálján közölt jelentés szerint, megjegyezve, hogy a védekezés közepette "a labdarúgás másodlagos" jelentőségű ügy.

A kancellár és a tartományi kormányfők kedden tanácskoznak a koronavírus-járvány második hullámának megfékezéséről. Az előzetes bejelentések szerint a többi között a tesztelési gyakorlat és a karanténszabályok átalakítása várható. Az új stratégia október közepére készülhet el.

A teljes cikk a portfolio.hu oldalán olvasható, idekattintva.