Újabb ígéretes koronavírus-vakcina lépett a tesztelés végső szakaszába

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb potenciális koronavírus vakcina lépett a tesztelések végső (phase 3) szakaszába, ezúttal a Johnson & Johnsoné. A készítmény előnye, hogy az eddigi információk alapján egy dózis után is hatékonynak bizonyult.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az amerikai gyógyszeripari óriás, Johnson & Johnson szerdán bejelentette, hogy elkezdte a potenciális koronavírus vakcinájának harmadik fázisú tesztelését. A J&J már a negyedik gyógyszergyártó, amely a Trump adminisztráció vakcinaprogramjának támogatásával elért a tesztelések kései szakaszába, a Moderna, a Pfizer, és az AstraZeneca mellett.

A tesztelésen 60 ezer önkéntes vesz részt 215 helyszínen az Egyesült Államokban, és más országokban. A résztvevőknek véletlenszerűen adnak be egy dózisnyi potenciális vakcinát, vagy placebót.

JANSSEN (A J&J LEÁNYVÁLLALATA) VAKCINÁJÁNAK NAGY ELŐNYE, HOGY EGY DÓZIS UTÁN IS HATÉKONYNAK BIZONYULT.

A J&J arról számolt be, hogy ugyanazokat a technológiákat használják, mint az Ebola elleni kísérleti vakcina esetében. Ez magában foglalja a koronavírus genetikai anyagának egy módosított adenovírussal való kombinálást, amelyről ismert, hogy embereknél megfázást okoz.

A preklinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a J&J potenciális Covid-19 vakcina ígéretes választ képes kiváltani nem-emberi főemlősökben és hörcsögökben.

A teljes cikk a portfolio.hu oldalán olvasható el, idekattintva.