Túl sok a fertőzött, korlátozzák a vírusteszteket Nagy-Britanniában

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A Brexit is rossz hatással van a tesztelésre a szigetországban.

Virusmaszk

Virusmaszk

Csak a legsúlyosabb eseteket tesztelhetik koronavírusra Nagy-Britanniában, ahol a laboratóriumok képtelenek megbirkózni az egyre nagyobb számban érkező vizsgálati anyagokkal – írja a Bloomberg. A portál felhívja a figyelmet: súlyos gazdasági következményei lehetnek annak, ha csak kevés tesztet végeznek el, mert így a munkavállalók késve térhetnek vissza a munkahelyükre – fékezve ezzel a gazdaság újraindulását.

A kormány nem így látja: "nem fogok meghátrálni a feladattól, hogy prioritásokat jelöljek ki a tesztelésnél" – közölte a szigetország egészségügyi minisztere. Matt Hancock kijelentette, hogy elsősorban a kórházakra és az idősotthonokra fókuszálnak majd. A szűk keresztmetszet akkora problémát jelent, hogy "hetekbe kerülhet, amíg megoldást találunk".

Nemrég még Boris Johnson kormányfő, aki maga is átesett a járványon, azzal dicsekedett, hogy "milliószámra végezhetünk vírusteszteket, mert Nagy-Britanniának világbajnok vírustesztelő rendszere van". A közvélemény ezért nem nagyon érti, hogy miért nem lehet teszteléshez jutni az ország nagyrészén.

A teljes cikk a hvg.hu oldalán olvasható el, idekattintva.