India: tizenegy nap alatt egymillió új fertőzött

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Meghaladta az ötmilliót a koronavírussal fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 90 ezernél is több új betegnél mutatták ki a kórt.

Virusmaszk

Virusmaszk

A világ második legnépesebb országában tizenegy nap alatt egymillióval emelkedett a fertőzöttek száma. A globális fertőzöttségi statisztikák szerint India a második helyet foglalja el az Egyesült Államok mögött. Az országban eddig 82 066-an haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, csak az elmúlt napon 1290-en.

Indiában 167 nap kellett ahhoz, hogy megfertőződjön az első egymillió ember. A következő egymilliót már alig 21 nap alatt érték el. Szeptember 5-ét követően tovább gyorsult a fertőzés üteme, átlépték a négymilliós határt, az ország a második helyre került a fertőzések számát tekintve.

Augusztus eleje óta itt a legmagasabb a napi fertőzéses esetek száma a világon, szeptember 10-e óta pedig - kedd kivételével - az új esetek száma minden nap rendre meghaladta a 90 ezret. Szakértők szerint ha megmarad a jelenlegi terjedési ütem, India még az ősz folyamán lekörözi a fertőzöttségi statisztikákat vezető Egyesült Államokat.

A teljes cikk az infostart.hu oldalán olvasható el, idekattintva.