Rekordot döntött a járvány Csehországban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

1541 új koronavírusos fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok szombaton Csehországban, majdnem százzal többet az eddigi legmagasabb, pénteken regisztrált esetszámnál - derült ki az egészségügyi tárca legfrissebb adataiból.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az aktív esetek száma jelenleg meghaladja a 13 700-at. Többségüknél a betegség lefolyása problémamentes, enyhe. A szaktárca reggeli jelentése szerint szombaton már 297-en voltak kórházban Covid-19 betegséggel, közülük 69 beteg állapotát súlyosnak minősítették az orvosok, és lélegeztetőkészüléken vannak. Ezek az adatok is folyamatosan emelkednek. Az elhunytak száma szombaton hárommal 453-ra emelkedett.

Csütörtöktől kezdve a zárt termekben az egész országban kötelező a védőmaszkok viselete. Eddig a maszkokat csak a tömegközlekedési eszközökben, egészségügyi intézményekben és hivatalokban volt kötelező viselni. A narancssárga régiókban a szórakozóhelyeket és a bárokat ezentúl éjfélkor be kell zárni.

A kormány szerdán úgy döntött, hogy a leginkább veszélyeztetett, 60 év feletti állampolgároknak az állami tartalékalapból ingyen légzésvédőt (FFP2) és öt szájmaszkot küld. A belügyminisztérium közölte, hogy a küldeményeket a posta a jövő héten szállítja ki.

A teljes cikk az infostart.hu oldalán olvasható, idekattintva.