Republikánus kampányrendezvényeket mondtak le a koronavírus miatt

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Szombaton öt amerikai tagállamban is az eddigi legmagasabb napi új esetszámot regisztrálták a koronavírus-járvány kezdete óta. Mike Pence alelnök ezért több kampányrendezvényt is törölni kényszerült.

Virusmaszk

Virusmaszk

Pence Donald Trump elnöki újraválasztása érdekében kampányolt volna Floridában, illetve Arizonában a jövő héten, de ezeket az eseményeket törölték "elővigyázatosságból", az indoklás szerint.

Valóban indokolt lehet az elővigyázatosság, hiszen Floridában 9585 új esetet regisztráltak 24 óra alatt (ez zsinórban a második napja abszolút rekord), Arizonában pedig 3591-gyel emelkedett a fertőzöttek száma (ez is egyezik az néhány nappal korábbi rekorddal).

Számos állam újból korlátozó intézkedéseket vezetett be, illetve leállították a korlátozások feloldásának folyamatát. A washingtoni kormányzó tegnap bejelentette, hogy elhalasztja a gazdaság újranyitásának következő fázisát, mivel a járvány terjedése újra gyorsulni kezdett. A texasi kormányzó újra bezáratta a bárokat, és korlátozta az éttermek beltéri kapacitását.

A teljes cikk az index.hu oldalán olvasható.