A brazil elnök is lelkes híve a hidroxiklorokinnak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Tombol a koronavírus-járvány Brazíliában, 19 ezernél is több halálos áldozata van május harmadik hetében, és majdnem 300 ezer fertőzöttet tartanak nyilván. Csak az Egyesült Államokban és Oroszországban tudnak ennél több esetről.

Virusmaszk

Virusmaszk

Volt olyan nap a héten, amikor 24 óta leforgása alatt több mint 1100 beteg halt meg a járvány miatt, és rengeteg az új eset: a hét közepén húszezernél is többet regisztráltak egyetlen nap alatt.

Megállás nélkül temetnek Latin-Amerika legnagyobb sírkertjében, a São Paulo mellett fekvő Vila Formosában, amely a majdnem 12 milliós brazil metropolisz szomszédos negyedéről kapta a nevét. Olyan sok a halott, hogy ötösével zajlanak a temetési szertartások. Nincs előtte virrasztás, nem lehet felöltöztetni sem a holttesteket, nincs idő semmire, ami ilyenkor szokás. A rokonok szerint képtelenség megadni a végtisztességet az elhunytaknak.

Az amerikai elnökhöz hasonlóan a brazil államfő, Jair Bolsonaro is a malária ellen hatásos hidroxiklorokint reklámozza. Szerinte politikai manipuláció áldozata ez a gyógyszer, amely számos esetben segített koronavírusos betegeken is. A brazil kormány mindenesetre azt javasolja, hogy az enyhe tünetekre is szedjék be ezt az emberek.

A teljes cikk elolvasható az euronews.com oldalán, idekattintva.

A brazil elnök Jair Bolsonaro mellett Donald Trump is teljes mellszélességgel kiáll a hidroxinklorokin mellett, annak ellenére, hogy a tesztek ellentmondásos eredményeket hoztak.