Fülkeforradalom: a járvány után az irodai munka sem lesz ugyanaz

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Most, hogy a koronavírus-járvány Nyugaton már vesztett a kezdeti lendületből, egyre többen szeretnék újra elkezdeni a munkát vagy véget vetni a távmunkának. Csakhogy olyan munkahelyekre kellene visszatérni, amiket a költséghatékonyság jegyében úgy alakítottak ki, hogy egymás hegyén-hátán vannak az emberek. Ez nem működőképes modell a fertőzésveszély miatt, de az elmúlt évtizedek sok más irodai "vívmányának" jövője is kérdéses.

Virusmaszk

Virusmaszk

Egy dél-koreai hivatalos felmérés szerint volt olyan ügyfélszolgálati központ, ahol 216 alkalmazottból 94-nek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Sokan emiatt új fülkeforradalmat vizionálnak, vagyis szerintük újra visszatérhetnek az elválasztófalakkal körbevett asztalok. Az ideális megoldás a problémákra nyilván az lenne, ha mindenki külön irodát kapna, csak hát ez sajnos nem járható út.

Nagy valószínűséggel nemcsak a fülkeforradalomnak állunk a küszöbén, hanem eljött a home office reneszánsza is, és talán még azok a munkáltatók is, akik eddig szkeptikusak voltak a távmunkával szemben, nyitottabbak lesznek erre a megoldásra, mert az elmúlt hetekben a munkavállalóik bizonyították, hogy elég hatékonyak és produktívak, még akkor is, ha csapatmunkáról van szó.

A teljes cikk az index.hu oldalán olvasható, idekattintva.