Egyre több gyermek kerül kórházba Kínában a koronavírus szövődményei miatt

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A pekingi és észak-kínai kórházak a légzőszervi betegségben szenvedő gyermekek egyre növekvő hullámával küzdenek, a Covid−19 után kialakult szövődményei okozta légzőszervi megbetegedések miatt. A várakozási idő órákig nyúlik, több száz beteg áll sorban Észak-Kína nagyvárosainak gyermekkórházaiban.

Virusmaszk

Virusmaszk

Peking és más észak-kínai nagyvárosok egészségügyi tisztviselői szerint a tipikus szezonális betegségek, köztük az influenza és a légzőszervi syncytial vírus (RSV), valamint a mikroplazma tüdőgyulladás − egy bakteriális fertőzés, amely jellemzően enyhe fertőzést okoz, és általában gyermekeket érint − a fő kiváltó okai a gyermekek megbetegedésének − írja a CNN.

A kínai egészségügyi és kórházi tisztviselőkkel folytatott csütörtöki beszélgetés után azonban a WHO azt mondta, az adatok azt mutatják, hogy májusban nőtt a járóbeteg-konzultációk és a gyermekek kórházi felvétele a mikoplazma tüdőgyulladás, valamint a gyakori szezonális betegségek, az RSV, az adenovírus és az influenzavírus miatt október óta.

Ezen emelkedések némelyike a szezon korábbi szakaszában van, mint az történelmileg tapasztalt, de nem váratlan, tekintettel a Covid–19-korlátozások feloldására, amint azt más országokban is hasonlóan tapasztaltak − közölte a WHO.

A teljes cikk elérhető az index.hu-n, idekattintva »