Továbbra is várja lakástulajdonosok felajánlásait a "Pihentesd a dokit" csoport

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A jótékonysági csoport szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: ahhoz, hogy a mostani nehéz helyzetben helytálló egészségügyi dolgozóknak szükségük van egy ideiglenes "otthonra", hogy ne veszélyeztessék családtagjaikat, minél kevesebb interakciójuk legyen másokkal, esetleg többet tudjanak pihenni.

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavírus-járvány első hulláma alatt csaknem háromszáz felajánlást kaptak és így több mint négyszáz egészégügyben dolgozó számára tudtak lakhatást biztosítani - írták.

A lakás tulajdonosok megnyugtatására jelezték, hogy a visszaélések elkerülése érdekében minden jelentkezőt ellenőriznek, mielőtt összekötnék őket egymással, továbbá, hogy az Ozone Hungary - kapacitástól függően - a lakások használat utáni fertőtlenítését is biztosítja.

A jótékonysági csoport a lakástulajdonosok felajánlásait a [email protected] e-mail címen várja. Kérnek minden olyan igazoltan az egészségügyben, Covid-osztályon dolgozót, hogy akinek szüksége van lakásra erre az időszakra, jelentkezzen a csoport Facebook-oldalán - olvasható a közleményben.

A március 20-án, Facebook-csoportként indult kezdeményezés célja, hogy a koronavírusos betegekkel foglalkozó orvosoknak, ápolóknak, mentőknek ne kelljen hazavinniük a fertőzést, valamint a sok utazást elkerülve minél többet tudjanak pihenni.

Forrás: MTI