Ilyen lesz az osztrák otthoni oktatás

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Levélben fordult a szülőkhöz az osztrák oktatási miniszter, melyben Heinz Fassmann tájékoztatást adott a kedden kezdődő távoktatással kapcsolatban.

Virusmaszk

Virusmaszk

Ausztriában november 17-től ismét kijárási korlátozásokat vezetnek be. Fassmann levele szerint erre azért van szükség, hogy az emberek egészségügyi ellátását továbbra is biztosítani tudják, és hogy a kórházak továbbra is el tudják látni a betegeket. Ehhez az országnak is segítséget kell nyújtani, ezért az üzleteknek be kell zárniuk, a polgároknak le kell mondaniuk a fodrászról, kerülni kell a találkozásokat, és aki csak teheti, otthonról kell dolgoznia.

Az iskolákban pedig korlátozott üzemmódra állnak át – folytatódik a levél, melyet az Euronews egy Ausztriában élő olvasója küldött el szerkesztőségünknek. Ez alatt minden olyan gyerek, aki otthon tud maradni, jobban teszi, ha valóban otthon marad. A speciális oktatási igényű gyerekeknek, és azoknak, akik ebben az időben nem tudnak otthon maradni, kiscsoportos oktatási segítséget nyújtanak.

„Különösen fontos, hogy iskolába menjenek azok a gyerekek, akik valamelyik tárgyból gyengék” – szögezte le a miniszteri levélben, melyben arra is kitértek, hogy azok a gyerekek, akiknek nincs otthon külön helyük vagy számítógépük a tanulásra, azok is bemehetnek az iskolába, és az ott lévő számítógépeken is követhetik az oktatást, anélkül, hogy érintkeznének a többiekkel.

Az írás kitér arra is, hogy ha a gyerekekkel már nem lehet otthon bírni, vagy a szülőknek van szükségük egy kis pihenésre, akkor nyugodtan küldjék el a gyerekeket pár napra az iskolába, ez megnyugtathatja az elzártság miatt zaklatott gyerekeket és felnőtteket is.

A cikk az euronews.com oldalán olvasható el, idekattintva.