Horvátországban már ezer felett van a vírus halálos áldozatainak száma

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Horvátországban az eddig regisztrált koronavírus-halálesetek száma átlépte az ezret, valamint tovább nőtt a kórházi kezelésre szoruló, új napi koronavírusos betegek száma – derül ki az MTI-hez eljutott közleményből.

Virusmaszk

Virusmaszk

A horvát válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 óra alatt 2866 új fertőzöttet regisztráltak, így a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma elérte az 81 844-et. Az elmúlt napon 38 ember halt bele a betegségbe, így a járvány halálos áldozatainak száma 1006-ra emelkedett Horvátországban. A kórházakban 1655 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 184-en lélegeztetőgépen vannak.

Horvátországban elég laza járványügyi intézkedések vannak hatályban. Bár a maszk viselése szinte mindenhol kötelező, csak a jogi személyeket, vagyis például az éttermek és üzletek mögött álló cégeket büntetik, a szabálysértőket nem. A horvát intézkedések leginkább a rendezvények résztvevői számának korlátozásában merülnek ki, a sporteseményeket csak nézők nélkül lehet megrendezni, és a vendéglátóhelyeknek éjfélkor be kell zárniuk. 

A cikk az index.hu oldalán olvasható.